Type velden

Wanneer je een veld aanmaakt heb je de keuze uit 12 verschillende type velden.

Tekst veld
Een tekst veld verschijnt als één regel op de Contactpagina. Wanneer het tekst veld meer dan 50 tekens mag bevatten is het beter om een memo veld aan te maken.

Velden type velden in SalesTarget

Memo veld
Een memo veld mag maximaal 5.000 karakters bevatten. Wanneer je velden importeert met een grote hoeveelheid tekst, dan kun je deze het beste importeren als een Memo veld.

De tekst komt dan over de gehele breedte van de pagina naar voren. De eerste drie regels worden getoond (ongeveer 400 tekens, afhankelijk van het beeldscherm) en bij meer regels verschijnt er een scrollbar.

Velden type velden in SalesTarget

Radio Button
Gebruik ‘Radio button’ wanneer er een keuze moet worden gemaakt uit één van de opties.

Velden type velden in SalesTarget

Pull-down
Gebruik ‘Pull-down‘ wanneer er een keuze moet worden gemaakt uit één van de opties. Een ‘Pull-down’ neemt minder ruimt in beslag dan een ‘Radio button’.

Velden type velden in SalesTarget

Checkbox
Gebruik ‘Checkbox’ wanneer er meerdere opties geselecteerd mogen worden.

Velden het veld datum in SalesTarget

Wanneer er slechts één keuze gemaakt mag worden, dan kun je het beste gebruik maken van de ‘Radio button’ of een ‘Pull-down.

Datum
Door datum velden te gebruiken voorkom je dat gebruikers fouten kunnen maken in de schrijfwijze van een datum. Wanneer een gebruiker klikt op een datum veld dan verschijnt een kalender waaruit de gebruiker de datum kan selecteren.

Velden telefoon veld op contactpagina SalesTarget

Telefoon veld
Een telefoonveld wordt komt automatisch naar voren in de telefoon pulldown op de adres pagina.

Velden telefoon veld op contactpagina SalesTarget

URL veld
Wanneer je een URL veld aanmaakt dan verschijnt het veld met het ‘Link’ icoontje Link icoontje SalesTarget Sales Acceleration Platform in het scherm bij de gebruikers. Wanneer de gebruiker op het icoontje klikt dan opent de pagina in een nieuw tabblad.

Velden url veld met link naar crm in SalesTarget

E-mail veld
Wanneer je een ‘E-mail veld’ aanmaakt en toevoegt aan een formulier, dan verschijnt het veld automatisch in het veld ‘Selecteer een e-mail adres’ wanneer een gebruiker klikt op een resultaatcode waaraan een e-mail is toegevoegd.

Velden e-mail veld op contactpagina voor gebruikers in SalesTarget

Numeriek veld
Maak een numeriek veld aan wanneer je gehele getallen wilt importeren of wanneer een gebruiker alleen maar gehele getallen mag invoeren.

Velden e-mail veld op contactpagina voor gebruikers in SalesTarget

Decimaal veld
Maak een decimaal veld aan wanneer je getallen met decimalen wilt importeren of wanneer een gebruiker alleen maar getallen met decimalen mag invoeren.

Bij het aanmaken van een Decimaal veld kun je van te voren instellen om hoeveel cijfers het gaat (precisie) en het aantal nummers achter de komma (schaal).

Velden decimaal veld precisie en schaal in SalesTarget

Fax veld
Maak een Fax veld aan wanneer je een fax veld wilt importeren of wanneer het telefoonnummer niet in de telefoon pulldown naar voren mag komen.