Onderdelen / Rapportages / Google Data Studio

Google Data Studio

Koppel je account via Google Cloud met Google Data Studio.

Rapportages in SalesTarget via Google Cloud en Google Data Studio

Selecteer je Google Account (klik hier wanneer je nog geen Google Account hebt), accepteer de voorwaarden en klik op ‘Akkoord en Doorgaan’.

Klik op ‘kosteloos uitproberen’ . Je ontvangt een gratis tegoed van $ 300 voor de proefperiode van een jaar.

Klik op ‘accepteren en doorgaan’.

Google-Cloud-gratis-uitproberen-accepteren-SalesTarget

Vul je gegevens in en je betaalmethode. Klik daarna op ‘Start my free trial’.

Je ontvangt een gratis tegoed van $ 300 voor de proefperiode van een jaar. Aan het eind van de proefperiode wordt er NIET automatisch een tegoed afgeschreven.

2. Google Cloud project aanmaken
Selecteer ‘My First Project’  en klik op ‘Nieuw Project’.

Nieuw-project-aanmaken-in-BigQuery-SalesTarget

Geef het nieuwe project de naam van je organisatie.

3. Toegang verlenen tot het Google Cloud project
SalesTarget heeft toegang nodig tot je project. Klik op het hamburger menu en klik daarna op ‘IAM en beheer’.

IAM-Beheer-Google-BigQuery-SalesTarget

Klik op ‘Toevoegen’

IAM-Beheer-toevoegen-Google-BigQuery-SalesTarget

Voeg het e-mail adres info@salestarget.io toe en selecteer de rol ‘Project’ en dan ‘Eigenaar’.

4. Machtiging toevoegen tot het Google Cloud project
Klik op het hamburger menu en klik daarna op ‘Facturering’.

Facturering-instellen-BigQuery-SalesTarget

Voeg het e-mail adres ‘info@salestarget.io’ toe als lid en selecteer de rol ‘Dataflow’ en ‘Dataflow worker’. Klik daarna op ‘Toevoegen’.

info@salestarget.io is nu toegevoegd als ‘Dataflow worker’.

e-mail adres-toegevoegd-als-Dataflow-worker-CallMonkey

5. SalesTarget koppelen met Google Data Studio
We ontvangen automatisch een e-mail en gaan je account SalesTarget account koppelen met het Google Cloud project.

Het duurt gemiddeld een werkdag voordat je account is gekoppeld. Je ontvangt automatisch een e-mail.

Wanneer je account is gekoppeld dan verschijnt het ‘Actief’ icoontje Actief status icoontje in SalesTarget Sales Acceleration Software. Je kan de status bekijken op deze pagina.

SalesTarget account gekoppeld met Google Cloud