Onderdelen / E-mails/Aandachtspunten e-mails

1. Gebruik E-Mail Track en Trace Links om de Website Score te berekenen
Door E-Mail Track en Trace Links toe te voegen aan je e-mails wordt het gedrag van de contactpersoon na aanleiding van de klik’s op de website gemeten. Het gedrag van de contactpersoon op de website wordt vertaald in de Website Score.

• Website URL => vul hier altijd de url van je ‘website’ in
  • lb_uid => gebruik hier de dynamische veldcode {{lb_uid}}
  • lb_id => gebruik hier de dynamische veldcode {{Address.UUID}}​
  • email => gebruik hier de dynamische veldcode {{CPEmail1}}
  • companyName => optioneel, gebruik hier de dynamische veldcode {{OROrganisation}}

De link ziet er dan als volgt uit https://je_website.nl/?lb_uid={{lb_uid}}&lb_id={{Address.UUID}}​&email={{CPEmail1}}&companyName={{OROrganisation}}

Wanneer de ontvange op de link klikt dan worden de veldcodes dynamsich gevuld zoals in dit voorbeed. https://je_website.nl/?lb_uid=1536444063613.1051189937&lb_id=9f6e85b7-774d-4a5e-bef2-5e30884ee17e&email=piet@budgetphone.com&companyName=BudgetPhone

Stuur altijd een test e-mail naar jezelf en controleer of de dynamische veldcodes gevuld worden

{{lb_uid}}
De code {{lb_uid}} wordt door onze partner LeadBoxer gebruikt om bezoekers te herkennen (cross device tracking) wanneer de bezoeker al een keer op de website is geweest. Bekijk hier het artikel (Engels) voor meer informatie.

{{Address.UUID}}​
De code {{Address.UUID}}​ is de uniek code van het adres in SalesTarget. De code zorgt ervoor dat het bezoek aan de website toegevoegd aan het adres.

{{CPEmail1}} en {{OROrganisation}}
Wanner bezoeker nog nooit op de website is geweest dan wordt het e-mail adres {{CPEmail1}} en de naam van de organisatie {{OROrganisation}} gebruikt door LeadBoxer om de bezoeker te matchen met de overeenkomstige organisatie uit de database van LeadBoxer.

De veldcode {{CPEmail1}} en {{OROrganisation}} zijn alleen van belang wanneer je je richt op anders bedrijven (Business-2-Business)

2. Gebruik URL builder (Google)
Gebruik URL builder van Google wanneer je gebruikt maakt van Google Analytics op je website. In Google Analytics kan je dan precies zien hoeveel bezoekers je website hebben bezocht n.a.v. de toegestuurde e-mails. Gebruik in ieder geval onderstaande variabelen;

• Website URL => vul hier altijd de url van je ‘website’ in
  • Campaign Source => vul hier altijd ‘salestarget’ in
  • Campaign Medium=> vul hier altijd ‘email’ in
  • Campaign Name => vul hier de ‘naam van de e-mail template’ in
  • Campaign Content => vul hier de ‘naam van de link’ in wanneer je het link klik gedrag wilt meten

Het veld Campaign Term is optioneel.

Status van verzonden e-mail in SalesTarget Sales Acceleration

Kopieer de code onder in het scherm en voeg het toe aan de links in je e-mail template. De Email Track en Trace Links in combinatie met URL Builder (Google) ziet er als volgt uit,

jewebsite.nl?utm_source=salestarget&utm_medium=email&utm_campaign=informatie%20e-mail%20product%20a&utm_content=Link%201

URL Builder (Google) werkt alleen wanneer je Google Analytics hebt toegevoegd aan je website

Combineer E-mail Track en Trace Links altijd met URL Builder (Google). Hieronder is een voorbeeld opgenomen.

https://je_website.nl/?lb_uid={{lb_uid}}&lb_id={{Address.UUID}}​&email={{CPEmail1}}&companyName={{OROrganisation}}?utm_source=salestarget&utm_medium=email&utm_campaign=informatie%20e-mail%20product%20a&utm_content=Link%201

3. Voeg afbeeldingen toe i.p.v. bijlagen
Het downloaden van een bijlage kan niet worden gemeten, het klikgedrag van afbeelding (in de vorm van een bijlage) kan wel worden gemeten. Plaats een afbeelding van de bijlage met een link naar je website waar de bijlage kan worden gedownload.

Gebruik geen bijlagen. Het klikgedrag van een bijlage kan niet worden gemeten.

Upload een afbeelding in plaats van een bijlage en voeg de E-mail Track en Trace Links en code van URL Builder (Google) toe .

4. Personaliseer je e-mails
Maak je e-mail persoonlijk door je e-mails te personaliseren. Voeg dynamisch veldcodes toe aan je e-mail. Je kunt dynamische veldcodes toevoegen aan het ‘Onderwerp’ en aan de ‘E-mail tekst’

Status van verzonden e-mail in SalesTarget Sales Acceleration

5. Voorkom lege velden, maak velden verplicht
Zorg ervoor dat je velden verplicht maakt wanneer je de dynamische veldcode toevoegt aan een e-mail. Hiermee voorkom je dat de ontvanger rare codes, zoals {{CPLastname}}, in de e-mails ziet staan.

Ga naar het Formulier en maak het Veld verplicht wanneer het wordt gebruik als dynamische veldcode in een e-mail.

Status van verzonden e-mail in SalesTarget Sales Acceleration

6. Gebruik Litmus om te bekijken hoe je e-mail er uit ziet

Hoe je e-mail er uit komt te zien wanneer deze wordt geopend is afhankelijk van o.a.

1. Device (Mobiel, Tablet, Desktop)
  2. E-mail client (o.a. Outlook, Office 365, Gmail, Apple)
  3. Browser (o.a. Chrome, Internet Explorer, Firefox)
e-mails testen in Litmus SalesTarget Sales Acceleration

Door Litmus te gebruiken weet je zeker dat je e-mail er op elke device, e-mail client en browser goed uitziet.

7. Voorkom SPAM, voeg een SPF-record toe
Je kunt elke willekeurig e-mails adres gebruiken in het veld ‘E-mail afzender’. De e-mails worden verstuurd vanuit de e-mail server van SendGrid, de partner die SalesTarget gebruikt voor het versturen van e-mails. De ontvanger ziet dat de e-mail is verstuurd vanuit SalesTarget.

E-mail verstuurd door en getekend door SalesTarget Sales Acceleration Software

In sommige gevallen ziet de ontvangende e-mails server dit als SPAM. Dan kan je het beste een SPF-record toevoegen aan je DNS server.

Geen SPF-record toevoegen
Je hoeft niets te doen wanneer er geen SPF-record is toegevoegd aan de DNS server.  Je kan dit zelf controleren door op deze link te klikken http://www.openspf.org/Why?scope=mfrom;identity=uuu@xxx.yy;ip=167.89.80.144, vervang uuu@xxx.yy door je eigen e-mail adres. Op de pagina die verschijnt zul je onderstaande tekst zien staan.

Voorbeeld geen spf record gepubliceerd SalesTarget Sales Acceleration Software

Wel SPF-record toevoegen
Wanneer er wel een SPF record is toegevoegd aan de DNS server dan verschijnt onderstaande melding.

Voorbeeld wel spf record gepubliceerd SalesTarget Sales Acceleration Software

In de SPF record staat aangegeven dat er alleen vanaf geautoriseerde domeinen e-mails verstuurd mogen. De kans is dan groot dat jouw e-mails als spam worden gemarkeerd.

Neem daarom contact op met de beheerd van de DNS server en vraag of het SPF-record uitgebreid kan worden met het IP-adres van SalesTarget.io bij SendGrid. Stuur de link http://www.openspf.org/Why?scope=mfrom;identity=uuu@xxx.yy;ip=167.89.80.144  (vervang uuu@xxx.yy door je eigen e-mail adres) door naar de beheerder van de DNS server en vraag of het SPF-record kan worden uitgebreid.

Wanneer het SPF record is toegevoegd zal onderstaande tekst verschijnen wanneer je op de link http://www.openspf.org/Why?scope=mfrom;identity=uuu@xxx.yy;ip=167.89.80.144 klikt.

Voorbeeld spf record toegevoegd SalesTarget Sales Acceleration Software

8. Test de SPAM gevoeligheid van je e-mails
Gebruik mail-tester om de SPAM gevoeligheid van je e-mail te testen. Ga naar https://www.mail-tester.com/ en stuur de e-mail die je wilt testen naar het e-mail adres dat verschijnt in het witte vlak.

Voorbeeld spf record toegevoegd SalesTarget Sales Acceleration Software

Ga terug naar https://www.mail-tester.com/ en bekijk de SPAM gevoeligheid van je e-mail.

Voorbeeld spf record toegevoegd SalesTarget Sales Acceleration Software

9. Stuur jezelf altijd een kopie, gebruik de BCC

Voeg altijd een BCC e-mail adres toe aan elke verzonden e-mail. Je hebt dan altijd een kopie van alle verzonden e-mails ter controle.

Maak een Gmail adres aan om een kopie te ontvangen van elke verzonden e-mail