Engage/Marketing Automation Score

Marketing Automation Score

1. Marketing Automation Score toevoegen
De Marketing Automation Score wordt berekend door een koppeling met Marketing Automation Software. Voorbeelden van deze software zijn;

ActiveCampaign workflow builder example in SalesTarget Sales Acceleration Software

Er zijn drie stappen nodig om de Marketing Automation Score te berekenen;

• Opt-in verkrijgen in SalesTarget
  • Doorsturen gegevens naar de Marketing Automation Software
  • Update van de score vanuit het Marketing Automation Software in SalesTarget

– Opt-in verkrijgen in SalesTarget
De opt-in kan tijdens het telefoongesprek worden verkregen. Wanneer er een geldig e-mail adres is ingevuld kan de checkbox ‘Nieuwsbrief’ worden aangevinkt.

Adres pagina checkbox nieuwsbrief in SalesTarget Sales Acceleration Software

– Doorsturen gegevens naar de Marketing Automation Software
De gegevens kunnen direct doorgestuurd worden naar de Marketing Automation Software via de API. Het is ook mogelijk om een koppeling te maken met je Marketing Automation Software via Zapier. Naast de gebruikelijke gegevens moeten ook de velden AddressUuid en lb_uid worden doorgestuurd.

– Update de score vanuit het Marketing Automation Software in SalesTarget
De score die gerealiseerd wordt vanuit de Marketing Automation Software kan geüpdatet worden in SalesTarget.

2. Marketing Automation Score berekening
De opt-in wordt automatisch gevuld in SalesTarget wanneer de checkbox ‘Nieuwsbrief’ wordt aangevinkt.

De gegevens worden overgeplaatst naar de Marketing Automation Software en wanneer een score wijzigt dan wordt deze geüpdatet in SalesTarget.

Marketing Automation Score SalesTarget Sales Acceleration Platform

De berekening van de Marketing Automation Score staat opgenomen in onderstaande tabel. De maximale Marketing Automation Score is 1. In de nabije toekomst zal deze score worden bepaald door Machine Learning.

VariabeleOmschrijvingScore
Opt-inToestemming verkregen0,25
ToestemmingOntvanger heeft toestemming bevestigd0,50
GekliktOntvanger heeft minimaal één keer op een link geklikt 0,75
Doel bereiktDoel bereikt in Marketing Automation Software 1
Marketing Automation Score1

4. Marketing Automation en doel bereikt
In de meeste Marketing Automation Software is het mogelijk om een workflow in te stellen met een doel. Wanneer dit doel wordt bereikt dan wordt het record in SalesTarget geüpdatet met de score en wordt de opvolgdatum aangepast naar nu.

Hierdoor wordt een adres dat ergens volgend jaar teruggebeld moet worden aangepast met de terugbel datum van vandaag. Dit geld ook voor reeds afgevoerde en negatieve adressen. Deze worden geheractiveerd met de opvolgdatum van vandaag.

4. Marketing Automation Score en de Website Score
Gebruik de e-mail track en trace links van SalesTarget in je Marketing Automation Software. De Website Score wordt dan automatisch geüpdatet wanneer een contactpersoon op link klikt in de e-mail die verstuurd is vanuit de Marketing Automation Software.

5. Marketing Automation Score en Machine Learning
De komende periode zal de Marketing Automation Score worden bepaald aan de hand van Machine Learning.  Wat is het effect van het inschrijven op een nieuwsbrief op de omzetverwachting.

Is de kans op het scoren van een order hoger wanneer iemand zich heeft inschreven op een nieuwsbrief?

Door het toepassen van Machine Learning wordt de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de Omzetverwachting verhoogt