Adressen toevoegen / Importeren/ Stap 3: Velden mappen

Stap 2: Velden mappen

In deze tweede stap moet je alle kolomen uit je CSV-bestand ‘mappen’ met de overeenkomstige velden in SalesTarget.

Wanneer de kolomnamen uit je CSV-bestand overeenkomen met de namen van de velden in SalesTarget dan worden de velden automatisch ‘gemapped’. De kolommaan verschijnt in het zwart.

Importeren automatisch mappen van velden in SalesTarget
Wanneer de kolomhoofden in je CSV-Bestand dezelfde naam hebben als de velden in SalesTarget, dan worden de velden automatisch ‘gemapped’.

Wanneer de kolomnamen niet overeenkomen dan verschijnt de melding ‘Dit veld niet importeren‘. Klik op de pulldown om het veld te mappen met het juiste veld wanneer je het veld wel wilt importeren.

Importeren dit veld niet importeren in SalesTarget
Wanneer een veld niet verschijnt in de pull-down dan is deze nog niet toegevoegd aan het formulier of dat het veld niet geïmporteerd mag worden.

Klik op opslaan wanneer je alle velden die je wilt importeren hebt ‘gemapped’.

CSV scheidingsteken aanpassen
Het kan zijn dat het scheidingsteken niet wordt herkend. Er verschijnt dan maar één regel met alle kolommen.

Importeren scheidingsteken aanpassen in SalesTarget

Selecteer het juiste scheidingsteken uit de pulldown en klik op ‘Pas scheidingsteken aan’. Wanneer je dit aanpast verschijnt elke kolom uit het CSV Bestand als een separate rij.

Radio button, checkbox en pull-down velden mappen
Wanneer je een radio button, checkbox of pull-down wilt importeren dan verschijnt een ‘Waarschuwing’ icoontje Icoontje waarschuwing in SalesTarget wanneer de namen van de opties niet hetzelfde zijn als de namen van de opties in SalesTarget.

Importeren opties gemapped in SalesTarget

Klik op het ‘Waarschuwing’ icoontje Icoontje waarschuwing in SalesTarget en ‘map’ de opties.

Importeren opties mappen in SalesTarget

Wanneer de opties zijn ‘gemapped’ verschijnt het groene icoontje Icoontje groene goedkeurings icoontje in SalesTarget.

Importeren opties mappen in SalesTarget

Checkbox importeren
Gebruik een dubbele punt (:) in je CSV-bestand wanneer je een checkbox met meerdere opties wilt importeren.

Melding verplichte velden
Er verschijnt een pop-up wanneer er verplichte velden zijn gevonden.

Importeren veld verplichting uitzetten in SalesTarget

Er zijn twee mogelijke oorzaken

• Je bent vergeten om het veld te mappen
  • Het veld is niet aanwezig in het te importeren bestand

De melding verschijnt omdat er bij de ‘Veld Instellingen‘ is aangegeven dat het veld verplicht is wanneer er een bestand wordt geïmporteerd.

Importeren veld verplichting uitzetten in SalesTarget