Online Website Formulieren

Er zijn verschillende manieren om de formulieren op je website te koppelen met je SalesTarget account.

1. Zapier
  2. API
  3. PHP en HTML script

1. Zapier
De meest eenvoudige manier is om één van de 1.000+ applicatie te kiezen in Zapier en deze te koppelen. Er zijn reeds een aantal standaard koppeling met ‘formulieren’ applicaties.

2. API
Gebruik onze API en voeg adressen toe aan je account.

API create adressen SalesTarget Sales Acceleration Platform Software

3. PHP/HTML script
Met het onderstaande script kun je (online) formulier rechtstreeks koppelen met SalesTarget. Het script zal kijken in de campagne die je aangeeft of er een adres is met het email adres dat een contactpersoon invult. Indien deze bestaat zal het huidige adres geupdate worden, zo niet dan wordt het adres toegevoegd met een hoge prioriteit.

Je hebt vijf dingen nodig.

• API Key
  • CampagneID
  • Standaard User ID
  • Hoge prioriteit standaard resultaat code ID
  • SMTP Gegevens

Log in en ga naar ‘Mijn Account’ om je API Key te achterhalen. Klik daarna op de campagne waar de adressen aan toegevoegd moeten worden,  de CampagneID staat in de URL.
Ga vervolgens naar gebruikers toe en zoek een gebruiker die standaard adressen mag opvolgen waar nog geen gebruiker aan is toegewezen.
Maak daarna een resultaatcode aan die standaard wordt gebruikt om nieuwe adressen op aan te maken, of om adressen naar te updaten indien een adres in een afgevoerde fase staat. Pak de ID uit de URL wanneer de resultaatcode is aangemaakt.

In het functions.php bestand vul je de SMTP gegevens in van je mail server zodat er ook emails verstuurd kunnen worden om het moment dat een adres niet toegevoegd of geupdate kan worden.

– PHP script
Gebruik de API Key, CampagneID, UserID en het ResultaatID in het het PHP script.

• Download hier het PHP script