Aan de slag / Outside Sales

Outside Sales

Het proces voor Outside Sales begint wanneer er leads/afspraken zijn gemaakt door andere gebruikers in SalesTarget.

Wanneer je een lead/afspraak accepteert, kun je het verder opvolgen tot en met de order.

Gebruikers en de Sales Funnel SalesTarget Sales Acceleration Software

Wanneer je inlogt kom je op de Startpagina, de overzichtspagina met alle adressen. Wanneer je een adres opent kom je op de Adres pagina met alle gegevens.

Aan de hand van de blauwe resultaatknoppen kun je adressen opvolgen. Deze knoppen zijn gekoppeld aan een fase van de Sales Funnel. Er zijn een aantal fases.

Verloren adressen maken geen onderdeel uit van de Sales Funnel.

Je kunt je persoonlijke agenda koppelen met je agenda in SalesTarget zodat andere gebruikers direct leads/afspraken kunnen inplannen in je persoonlijke agenda.

Koppel je persoonlijke agenda met je account in SalesTarget

Wanneer je Administrator een rapportage heeft toegevoegd dan verschijnt deze in het hamburger menu Blauwe hamburger icoontje in SalesTarget Sales Acceleration Software

Leads/Afspraken
Een adres valt in de lead/afspraak fase wanneer het adres nog niet is geaccepteerd. Wanneer je een adres in deze Sales Funnel fase opent dan verschijnt onderstaande keuze.

Lead afspraak accepteren of terugplaatsen in MQL fase in SalesTarget Sales Acceleration Software

Plaats het adres terug in de MQL fase wanneer het adres niet voldeed aan de gestelde eisen. Het adres wordt dan automatisch teruggeplaatst bij de Telemarketeer die de lead/afspraak aan jou heeft overgedragen.

Accepteer alleen leads/afspraken die binnen een bepaalde tijd kunnen leiden tot een order. Wanneer je een lead/afspraak hebt geaccepteerd kun je het niet meer terugplaatsen in de MQL fase.

Je lead/order conversie verslechterd wanneer je leads/afspraken accepteert die niet zullen leiden tot een order

Gekwalificeerde leads
Gekwalificeerde leads zijn geaccepteerde leads/afspraken die je in de toekomst gaat opvolgen, waarbij de orderwaarde nog niet bekend is.

Gekwalificeerde lead resultaatcode in SalesTarget Sales Acceleration Software

Offertes
Een adres valt in de Sales Funnel fase Offerte wanneer de verwachte orderwaarde, de kans en verwachte sluitingsdatum bekend zijn.

Offertes resultaatcode in SalesTarget Sales Acceleration Software

Orders
Wanneer je order scoort dan kan je de orderwaarde, datum gewonnen en reden gewonnen aangeven.

Order resultaatcode in SalesTarget Sales Acceleration Software

Het is ook mogelijk om het adres in de toekomst nog een keer te converteren naar een order. Selecteer dan ‘In de toekomst opvolgen’.

Order resultaatcode in de toekomst opvolgen in SalesTarget Sales Acceleration Software

Je kan het adres in de toekomst zelf opvolgen of terugplaatsen in de MQL fase voor verdere opvolging.

Verloren
Bij verloren komen dezelfde opties naar voren als bij Orders. Ook deze adressen kun je nogmaals opvolgen in de toekomst.

Verloren resultaatcode in SalesTarget Sales Acceleration Software

Agenda koppelen
Je kunt je de agenda in SalesTarget koppelen met je persoonlijke agenda, iCloud, Google, Office 365, Exchange en Outlook.com.

Agenda koppelingen iCloud Google Office 365 Exchange en Outlook SalesTarget Sales Acceleration Software

Login en klik op het hamburger menu Blauwe hamburger icoontje in SalesTarget Sales Acceleration Software en selecteer ‘Agenda’. Doorloop de stappen om je agenda te koppelen.

Agenda koppelingen agenda selecteren in SalesTarget Sales Acceleration Software
Office 365. Stuur onderstaande link naar je beheerder wanneer onze SalesTarget ‘gewhitelist’ moet worden https://app.cronofy.com/oauth/authorize/admin/office365?client_id=sgGPuQSd4uvBi-tFPccmWgoeVfCc4OPf

Onderstaande scherm verschijnt wanneer je agenda is gekoppeld. Wanneer je ‘Toon titels uit mijn agenda’ uitzet, dan zien de andere gebruikers de titel van je agenda item niet.

Agenda koppelen Toon titels uit mijn agenda in SalesTarget Sales Acceleration Software

– Agenda items in je persoonlijke agenda die zijn aangemaakt vanuit SalesTarget
Wanneer je SalesTarget agenda is gekoppeld met je persoonlijke agenda, dan kunnen gebruikers in SalesTarget agenda items toevoegen aan je persoonlijke agenda. Daarnaast kunnen ze agenda items die aangemaakt zijn vanuit SalesTarget;

• verwijderen
  • verplaatsen
Wanneer je een agenda item, dat is aangemaakt vanuit SalesTarget, verwijderd uit je persoonlijke agenda, komt deze in de toekomst niet meer naar voren in je agenda. Ook niet wanneer er een nieuwe afspraak wordt gemaakt. Het agenda item blijft zichtbaar in SalesTarget.

– Persoonlijke agenda items
Gebruikers in SalesTarget kunnen bestaande agenda items die jezelf hebt aangemaakt in je persoonlijke agenda alleen bekijken. Ze zien alleen:

• Titel (optioneel)
  • Tijdstip
  • Locatie

Ze kunnen door jou aangemaakte agenda items in je persoonlijke agenda niet verwijderen, bewerken en/of verplaatsen.

Gebruikers in SalesTarget kunnen agenda items die je zelf hebt aangemaakt in je persoonlijke agenda, niet verwijderen, bewerken en/of verplaatsen.